31 oktober 2012

TV Stark start för Så mycket bättre

Så mycket bättre understryker att det är ett av TV4:s mest framgångsrika programformat på senare år. Säsongspremiären i lördags drog 1,7 miljoner tittare när Pugh Rogefeldt var huvudperson.

Den första säsongen av Så mycket bättre, med huvudpersoner som Plura Jonsson och September, lockade i genomsnitt 1,4 miljoner TV-tittare, premiäravsnittet hade den gången 1 442 000 tittare.

Den andra säsongen med – med Laleh som kanske mest uppmärksammade deltagare – drog ännu fler och låg i genomsnitt vid 1,8 miljoner. Premiärprogrammet hade hösten 2011 1 912 000 tittare.

Även den tredje säsongen med bland andra Pugh Rogefeldt och Magnus Uggla inledde starkt i lördags. Trots konkurrens av SVT:s sändning från invigningen av Friends Arena – med 1,2 miljoner tittare – nådde Så mycket bättre 1,7 miljoner.

TV4:s programchef Fredrik Arefalk säger i ett pressmeddelande:

– En fantastisk start för ett fantastiskt program! I tuff konkurrens så lyckades Så mycket bättre gå in och dominera lördagskvällen och reaktionerna från tittarna har varit översvallande positiva. Årets artister är något alldeles extra så jag vågar utlova fortsatt högklassig underhållning hela vägen fram till jul.

Siffrorna är preliminära och kommer från MMS.

Lars Nylin