Nyheter 22 oktober 2012

ORGANISATION Manifest on Tour

Nästa vecka startar de oberoende bolagens organisation SOM sin resande verksamhet Manifest On Tour. Turnén avslutas med Manifestgalan i februari.

I ett pressmeddelande sägs:

”På Manifest on Tour ger vi som vanligt handfasta råd om allt ifrån musikproduktion och karriärstrategier till marknadsföring, intäktsflöden och upphovsrättsfrågor. Det hela kommer att ske som en öppen masterclass dit alla är välkomna. Det är öppet för alla men vi kommer att välja ut nio artister per ort som blir ”masterclass-ämnen” för kvällen. Dessa skall vi lyssna på inspelningar av och prata lite närmare om. Dessa kommer också ges möjlighet att spela på Manifest On Tour – Showcase, som i sin tur kan leda till spelning på Nalen och Manifestgalan 2013.”

Orterna för Manifest on Tour:

30/10 Helsingborg
31/10 Oskarshamn
6/11 Norrköping
7/11 Eskilstuna
8/11 Stockholm
20/11 Umeå
20/11 Sundsvall

Manifestgalans Videopris delas ut på Pustervik i Göteborg den 2 februari 2013 som en del av Göteborgs filmfestival. Under kvällen visas nominerade videor och priset delas ut.

Manifestgalan hålls på Nalen i Stockholm 8 februari. Den stora finalen och prisutdelning. Manifestgalan uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag.

Lars Nylin