11 oktober 2012

SKIVBOLAG Johan Hargeby, 50 år satsar på Sound Pollution

I september fyllde Johan Hargeby 50 år. Han vilar dock inte på sina lagrar. Just nu är Sound Pollution aktuella med bland andra Melody Club, Gloria Story, Theiron, The Scams och Gemini Five.

– I samband med Melody Clubs 10-årsjubileum släpper vi nu deras jubileumalbum i hela Europa, berättar Johan Hargeby.

På ämnet jubileum är även Therion aktuella. Man firar just nu sina 25 första år med sitt aktuella albumet Les Fleurs du Mal.

Under sommaren och hösten har Gloria Story varit aktuella med dels med Ep:n Out Of The Shade dels sin omfattande festivalturné som tog bandet till bl.a Sweden Rock Festival, Törebodafestivalen , Skogsröjet och även ett antal internationella spelningar.

I samarbete med Världens Barn släpper nu skövdebandet sin nya singel Where The Wind Blows Cold [Wild Kingdom / Sound Pollution] från vilken alla intäkter går till årets kampanj. Singeln premiärspelas i P4 fredag 12 oktober.

Som del i projektet ger The Gloria Story 16 november sedan en konsert tillsammans med H.e.a.t och Crazy Lixx på Klubben i Stockholm. Konsertarrangören Danger Music & Media kommer att skänka en del av biljettintäkterna till Världens Barn och The Gloria Story donerar samtliga intäkter från försäljningen av sin t-shirt under kvällen.

På förlagssidan har Sound Pollution Songs förlängt sitt avtal med upphovsmännen för rockbandet The Scams, gällande verken på det nya albumet Bombs Away [Lightning Records / Sound Pollution].

– The Scams är väl Sveriges hetaste rock’n’roll-band just nu, menar Johan Hargeby.

Det nya förlagsavtalet är en förlängning av parternas tidigare samarbete. Just nu befinner sig The Scams ute på Sverige-turné.

– Och så satte jag just en synk med Gemini Five och deras inspelning av You Spin Me Round till den stora italienska produktionen Gladiators of Rome, berättar Hargeby. I soundtracket hörs även bland andra James Blunt, Buddy Holly och Tina Turner.

På måndag välkomnar Johan Hargeby det Los Angeles-baserade bandet Rival Sons, som i samband med sin utsålda spelning på Tyrol i Stockholm kommer till Sound Pollutions butik i Gamla Stan för skivsignering.

Claes Olson