11 oktober 2012

SKIVBOLAG EMI tecknar avtal med duon Medina

EMI Music har tecknat avtal med den just nu listaktuella hiphop-duon Medina. 

Medina består av Sami Rekik och Ali Jammali som har samarbetat i över tio år och tidigare släppt albumet Hayat. Duon har flera hits i bagaget och senaste singeln Där palmerna bor ligger just nu på plats 16 på Spotify-listan, där även Hayat ligger på plats 8. Med ett femtiotal spelningar och över nio miljoner klicks på YouTube har Medina redan lyckats fånga en både stor och bred publik.

EMI Music har skrivit avtal med Medina för katalogen, Hayat och ett nytt album.

– Vi har kämpat och trott på vår musik i tio år så vi är superglada att äntligen få det bekräftat från ett stort skivbolag som EMI. Nu tar vi det till nästa nivå!, säger medlemmarna i Medina.

Duon kallar sin genre Haffla music.

– Det är festmusik och en härlig blandning av reggaeton, hiphop, rai, house och dancehall.

– Det känns väldigt kul att Medina vill jobba med oss, säger Magnus Källskog A&R på EMI Music. Det är imponerande hur dem på egen hand levererat på alla plan under så

lång tid.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Stefan Blom (Chairman & President, EMI Music Nordic), Richy Arnold (Radio Promotion Manager, EMI), Sami Rekik och Ali Jammali (Medina), Juan Flores (manager, Medina), Magnus Källskog (A&R, EMI), Nina Nestlander (Senior Promotion Manager, EMI) och Samuel Arvidsson (Marketing Manager, EMI)