19 januari 2012

Schibsted lägger bud på WiMP

Den norska mediekoncernen Schibsted – i Sverige mest bekanta som ägare av Aftonbladet och Svenska Dagbladet – har lagt ett bud på streamingtjänsten WiMP. Budet ligger enligt uppgift på 340 miljoner kronor.

MI rapporterade nyligen om WiMP:s nye Sverigechef (Fredrik Nyström). Nu tycks det också som om bolaget får en ny ägare. Schibsted har sedan tidigare en stor ägarandel av WiMP:s ägare Aspiro Aspiro med 18,3 procent av aktierna. Aspiros styrelse har ställt sig bakom affären.

På torsdagen kom också nyheten att norska parabolkunder av tv-distributören Canal Digital nu får WiMP direkt i sin tv. Det är första gången som denna typen av avancerad musiktjänst lanseras för norska tv-kunder.

-Musikerbjudandet från WiMP har tagits emot mycket väl av våra kunder. Vi vet också att många har satsat på ett bra ljudsystem till sin tv och nu ger vi dem möjligheten att även spela upp miljontals låtar direkt på tvn, säger Petter Carlsen, VD för Canal Digital Norge, i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

Länk till uttalande från Aspiro

http://www.cisionwire.se/aspiro/r/uttalande-fran-styrelsen-for-aspiro-i-anledning-av-schibsteds-offentliga-uppkopserbjudande,c9206394