8 juni 2011

Aspiro Meffys-nominerat för WiMP i år igen

Årets nomineringar till den stora årliga galan Mobile Entertainment Forum – sedan 2006 mer känd som Meffys Awards – har tillkännagivits. I kategorin Best Music Service tillhör Aspiro Music de fem nominerade för den i Sverige tidigare i år lanserade musiktjänsten WiMP.

Meffys-finalisterna har valts ut efter fem dagars live av 40 experter från branschpress, analytikerbolag och övrig brittisk press som tillsammans har bedömt vad de tycker representerar de mest innovativa och succérika inom appar, tjänster, innehåll, affärsmodeller och teknologi från hela världen.

Det här är andra årets som WiMP (som lanserades i Norge förra året) har nomineras till galan.

– Detta erkännande från den internationella branschen är absolut en bekräftelse för oss, säger Gunnar Sellæg, VD för Aspiro. Vi levererar innovativa produkter med hög kvalitet och Aspiro är på väg att bli en ledande aktör inom musik- och tv-streaming. Vi växer snabbt och siktar på ytterligare lanseringar redan i år.

Övriga nominerade i klassen för Best Music Service är Hungama Mobile för Aircel MusicConnect, Omnifone för Sony’s Music Unlimited powered by Qriocity, Qatar Telecom för Backstage Mobile Music och Shazam. Förra årets vinnare var Shazam för Shazam Encore.

Vinnarna i årets internationella mobilunderhållnings- och mediebranschens pris koras vid en stor gala i London som den 7 juli avslutar två dagars seminarier för mobilbranschen.

Aspiro är även nominerat i klassen Best TV- and Video Service, för sin multiplatform App (för fjärde året i rad).

Prisgalan arrangeras i samarbete mellan med Admin Ltd, C21 Media, C2M, CTIA, Media Buzz, MobiAd Network, Mobile Industry Review, Mobile Search Groove, Mobile World, Music Ally, Musicdish China, Music Industry News Network, NATPE, Pocket Gamer, Politecnico di Milano, Radio & Music och Wireless Watch Japan.

Claes Olson