7 april 2011

EMI och Bengans i nytt samarbete

EMI Music och Bengans har ingått ett samarbete där man gemensamt ska jobba för att brygga över den ”skivköpande generationen” till de nya konsumtionssätten på nätet och samtidigt sporra den digitala generationen att få uppleva musik på CD och vinyl. Bengans skapar spellistor som finns tillgängliga på Playalistic.se och bengans.se och sedan promotas på olika sociala nätverk och musiktjänster av EMI.

Anders Livåg på EMI säger till MI:
– Vi på EMI tycker såklart att det är extra kul att den traditionella skivhandeln hjälper till att bana väg för det digitala – det är ju lite som att skjuta sig i foten kan tyckas… Men poängen är att vi faktiskt hjälper varandra – Bengans, på ett trovärdigt sätt rekomendera bra album i form av spellistor. Vi å andra sidan hjälper Bengans att synas i icke-traditionella skivköpar-kanaler som Spotify och Facebook.

Daniel Johansson