10 juni 2009

STIM testar Creative Commons

Under en försöksperiod på två år kommer STIM att införa möjligheten för anslutna musikskapare att teckna Creative Commons-licenser för icke-kommersiell användning. Det har under en tid funnits en efterfrågan från låtskrivare i Sverige att STIM ska integrera CC i sitt arbete.

Ingrid Herrström, chef på STIM:s medlemsservice, säger dock att det finns en del att tänka på som musikskapare om man vill använda sig av Creative Commons:
– Om ett verk med CC-licens senare blir en hit kan det bli svårt att få några royalties från användningen och spridning av verket även i kommersiella sammanhang. Det är också svårt att definiera icke-kommersiell användning och i varje enskilt fall skilja den från kommersiell användning.

Daniel Johansson

Länk:
www.stim.se