29 maj 2009

: Köp låtar från 118 800

Teleinfo 118 800 AB har gjort det möjligt att köpa musik med hjälp av sin mobiltelefon genom att man skickar ett SMS till 118 800 för att sedan få en länk skickad där man kan ladda ned låten direkt till mobilen.

Systemet analyserar den fritext man skickar in. Ju mer information om låten man skickar desto lättare för 118 800 att känna igen vad det är man vill ha. Priset för filerna är 15 kronor styck och de levereras i mp3-formatet från 24-7 Entertainment. Om fel låt skickas över krediteras kunden. Enligt 118 800 har efterfrågan på den här sortens tjänst varit mycket stor och det är skälet till att man nu lanserar musikköp via SMS. Till IDG säger Markus Öhman, VD för 118 800: "Vi har ju en tjänst där vi svarar på allt via sms och telefon, och vi får enormt många förfrågningar av det här slaget. Till slut blev det för trist att inte kunna lösa kundernas problem utan hela tiden hänvisa till andra tjänster och leverantörer. Det var därför vi bestämde oss för att lösa det själva istället."

Daniel Johansson

Läs mer:

www.idg.se

www.118800.se