15 april 2009

notiser vecka 16

Tre blev den första operatören att erbjuda Nokias musiktjänst Comes With Music till sina kunder i Sverige. Från den 14 april kan kunder köpa en Nokia 5800 och få ett abonnemang som ger gratis tillgång till musiken på Comes With Music.

Facebook har blockerat länkar som leder till The Pirate Bay. Barry Schnitt, talesman från Facebook, säger till TorrentFreak: "Facebook respects copyrights and our Terms of Service prohibits placement of 'Share on Facebookä links on sites that contain 'any content that is infringing."

Engelska We7 har lanserat en reklamfri variant på sin tjänst. En användare som lyssnar på reklam tjänar poäng som han eller hon sedan kan använda sig av för att kunna lyssna på reklamfri musik.

Amie Street har köpt Songza, musiktjänsten som liksom Seeqpod och PlayAudioVideo letar reda på mp3-filer som ligger utspridda på webben. Amie Street driver en musikshop med diversifierad prissättning på downloads.

7Digital har meddelat att man kommer att integrera en köpfunktion i mediaspelaren Winamp, som används av 77 miljoner människor runt om i världen. Funktionen kommer att likna den som Spotify kommer att använda sig av, d.v.s. direktlänkar till musiken i 7Digitals shop.