1 april 2009

Spotify med downloads

Spotify kommer inom kort integrera möjligheten för sina användare att köpa á la carte downloads genom tjänsten. Detta står klart sedan det i måndags avslöjades att Spotify och engelska 7Digital ingått ett samarbetsavtal.

7Digital, som startade sin verksamhet år 2004, har en katalog på 6 miljoner låtar för nedladdning, och man säljer musiken i formaten mp3, 320 kbps, och FLAC utan DRM-skydd. FLAC är ett icke-destruktivt format vilket innebär att ljudkvaliteten håller samma nivå som på CD.

Spotify kommer att integrera länkar i sin programvara till 7Digitals butik, men man arbetar enligt BBC också på att skapa en lösning där användarna kan köpa downloads direkt i programvaran.

I början kommer kunderna endast att kunna köpa enskilda spår, men i framtiden ska man också göra det möjligt att köpa och ladda ned hela spellistor. Närmast är det användare i Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland som kommer att kunna använda de integrerade länkarna till 7Digital, men inom några veckor räknar man med att lansera funktionen även i de nordiska länderna.

7Digital driver sedan tidigare downloadshopar i Storbritannien, Irland, Tyskland, Spanien, Italien, Österrike och Portugal, och man har avtal med samtliga stora musikbolag såväl som en stor mängd independentbolag.
Daniel Johansson

Länkar:
www.7digital.com
www.spotify.com