18 mars 2009

Apple med pratande iPod

Apple har lanserat en ny version av sin iPod Shuffle, nu mindre än någonsin. Den nya spelaren är bara hälften så stor som den redan tidigare minimala spelaren, men den stora nyheten är att den nya iPoden pratar till lyssnaren.

Funktionen kallas VoiceOver och innebär att spelaren läser upp i lurarna titeln på låten som ska spelas upp samt artistnamnet. Den kan också berätta för dig hur mycket batteritid du har kvar och annan information som t.ex. hur många låtar du har på maskinen.

iPoden pratar än så länge på 14 olika språk, och svenska är ett av dem. Spelaren finns i färgerna silver och svart och är inte större än ett vanligt AA-batteri. Priset genom Apple Store kommer att ligga på motsvarande ca 700 kronor.
Daniel Johansson

Länk:
Läs pressmeddelandet