24 februari 2009

Reklamlager ny intäktskälla på MySpace

Michael Nash från Warner Music Group berättar för Music Week att försöken med "overlay ads" på musikvideos på MySpace har slagit väl ut. Det första försöket gjordes med Chemical Romances cover på Bob Dylans Desolation Row, som resulterade i en click-trough rate på 1,2%, vilket anses vara högt.

Nash säger:
"We have had the My Chemical Romance / MySpace campaign this year and Mission: Metallica last year that both utilised a lot of social media partners. These are all indicators of ways that we work to align tactics with strategy as we grow the digital business."

Närmast kommer man att göra samma sak med videon till Get On Your Boots med U2. Även YouTube har utvecklat sin tekniska plattform så att man kan lägga in ad overlays på videos.
Daniel Johansson

Länk:
Läs mer på MusicWeek