Nyheter 22 januari 2009

: Eagle Rock investerar i i-concerts

i-concerts ägs i huvudsak av den europiska bredbandsaktören Transmedia Communications SA. Man sänder livekonserter på flera olika plattformar, såväl för streaming on demand som till TV. Man driver också kanalen i-concerts HD, en konsertkanal som sänder HDTV med livemusik tjugofyra timmar om dygnet. I samband med Midem meddelar man att Eagle Rock, en av de största producenterna av DVD och musikdokumentärer, har köpt in sig i verksamheten.

Eagle Rock äger en konsertkatalog som bl.a. innehåller klassiska konserter med The Bee Gees, Queen, The Who, Eric Clapton, Pink Floyd, Nirvana och The Doors.

Terry Shand, styrelseordförande för Eagle Rock, säger:
"Livekonserter är det mest hälsosamma segmentet i musikindustrin idag. Genom att vi blir delägare i i-concerts kan vi distribuera vår katalog digitalt. Det kommer att göra det möjligt för oss att utveckla nya och innovativa sätt att nå konsumenterna på via alla olika medier."
Daniel Johansson

Länkar:
Läs pressmeddelande
www.i-concerts.com