Nyheter 16 augusti 2021

P1 Dokumentär om Olle Ljungström

Sångaren Olle Ljungström skulle ha fyllt 60 i dagarna. Denna vecka släpps en P1 Dokumentär om Ljungströms liv.

I en ny P1 Dokumentär av Jacob Frössén berättar Olle Ljungströms föräldrar och hans bäste vän och kollega Heinz Liljedahl om hur säregen han var redan som barn, om hans utsvävande leverne och om hans allra sista år.

Dokumentären bygger också delvis på opublicerade intervjuer som filmmakaren och vännen Frössén gjorde med Olle Ljungström under flera års tid där han berättar om sin syn på konsten, livet och missbruket som ständigt kantade hans liv.

Jacob Frössén säger om radiodokumentären:

-När Olle förstod att han inte hade lång tid kvar att leva så fick han sin mamma Misse att lova honom att han inte skulle bli bortglömd. Och i vintras när jag hade kontakt med Misse påminde hon om att Olle skulle fyllt 60 år i år. Då fick jag idén att göra den här radiodokumentären som ett sätt att hålla både minnet av honom och hans musik vid liv.

Dokumentären släpps fredag 20 augusti, sändning i P1 söndag 22 augusti kl.15.03.

Lars Nylin

Foto Jacob Frössén