30 mars 2020

Sverigetopplistan: dubbelt The Weeknd

The Weeknd tar över Sverigetopplistan. Kanadensaren är denna vecka etta på såväl singellistan, med Blinding Lights, som på albumlistan med nya After Hours [Republic/Universal], och det händer mer.

Blinding Lights gick in på listan redan 6 december 2019. Den var etta 10 januari, sedan har den ständigt legat i toppskiktet innan de nu alltså återtar tätplatsen.

The Weeknd har även en stark ny nummer 7 med In Your Eyes. Sammantaget blir det ingen skräll att det nya albumet After Hours går rakt in i topp av stora albumlistan, med ett innehåll där svenskarna Max Martin och Oscar Holter är involverade i nästan hälften.

Tillbaka till singellistan så tappar Victor Leksell bara en plats till 2 med Svag [Columbia/Sony]. Hittills har låten toppat listan i totalt åtta veckor.

En fortsatt intressant rörelse uppåt gör Miss Li som går från 5 till 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. Det går att konstatera att Miss Li får sin andra stora hit på ett halvår. Lev nu dö sen var etta i oktober 2019 och finns fortfarande på en stark plats 13.

En annan intressant klättring står den amerikanske rapparen Saint Jhn för. Roses [B1/Sony] går från 22 till 11.

Ny på plats 12 är Tove Lo med I’m Coming – Spotify Studions Recording [Universal/Universal]. Tove Lo känns alltid närvarande, men faktum är att detta är hennes bästa placering sedan 2016.

Förra veckan konstaterade vi att alla låtar från Melodifestivalen var på väg nedåt. Det gäller även nu, men inte för Dotter. Bulletproof [Warner/Warner] ligger kvar som nummer 6.

Heatseeker toppas av en nyhet från Göteborgsrapparen Aden, Ingen visste [BL/Warner].

På övriga albumlistor sticker tyska metalkten Lucifer ut genom att toppa listan  för fysisk försäljning och den för vinyl med Lucifer III [Century Media/Sony]. Albumet går in som 10 på stora listan.

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin