Nyheter 1 maj 2018

ARTIST Platinum och guld för Adel

Han började spela in för att ha något att göra när han satt av ett fängelsestraff. Nu har Adels debutsingel Skina sålt platinum och samtidigt har tjänsten Amuse fått en stor framgång.

-Det är såklart sjukt roligt att Skina har sålt platinum och att (uppföljaren) Spring har sålt guld – det känns nästan overkligt då allt har gått så snabbt.Men, det här är bara början. Jag är här för att stanna, säger rapparen från Husby i västra Stockholm om succén för hans två första låtar, som sammantaget på Spotify och YouTube passerat 15 miljoner.

Skina spelades in på endast två timmar under en nattsession med producenten Simon Superti. Demon läckte, blev snabbt populär och fick över en halv miljon visningar på Youtube innan den plockades ned. Den färdiga debutsingeln släpptes på Spotify den 17 april 2017 via Amuse.

Skina tog snabbt fart och Adel blev kort efter releasen kontrakterad till Amuse egen etikett och sedan dess har framgångarna fortsatt. Skina har nu sålt platinum och uppföljaren Spring har sålt guld. Videon till Skina har dessutom nått över fem miljoner visningar på Youtube. För att fira ettårsjubliéet så släppte även det norska DJ-fenomenet Kamferdrops nyligen en remix av låten. Just nu jobbar Adel på sin debut-EP.

Samtidigt har framgången riktat fokus mot Superti, Han skrev nyligen på ett eget kontrakt Amuse och släpper i vår sitt debutalbum, där han både rappar och sjunger. Men det är som producent som det verkligen hänt saker. Förutom ”gangsterpopen” med Adel producerar Superti t ex rappare som Dani M och albumlistettan Z.E.

Lars Nylin