Universal Music söker Head of International

Sveriges största musikbolag, Universal Music, söker ny chef för den internationella avdelningen, med start innan jul.

Musikbranschen går mot rekordår. Den digitala utvecklingen har givit nya förutsättningar för musikkonsumtion och därmed nya möjligheter.  Universal Music har världens största internationella katalog och har dessutom nyligen tagit över delar av den internationella EMI katalogen med artister som Beatles och Swedish House Mafia. Som Head of International får man möjlighet att jobba med fantastiska artister och ett proffsigt team.

Vi söker en person med genuint musikintresse och som vill vara med att skapa framtida marknadsföringskoncept och driva musikbranschen framåt. 

Som Head of International leder du det dagliga jobbet på den internationella avdelningen och jobbar som projektansvarig med löpande artistlanseringar. Du brinner för musik och är kunnig inom och intresserad av marknadsföring. Du är en driven projektledare och vill skapa framtida marknadsföringskoncept. Du ser vikten av att bygga goda relationer och bra nätverk. Du är duktig på att skapa bra lagkänsla. 

Vi garanterar variation, snabba beslut och en kreativ arbetsmiljö.

Den internationella avdelningen på Universal Music jobbar med artister som Lady Gaga, Rihanna, Kiss, Metallica, Taylor Swift, Carly Rae Jepson, Justin BIeber, Kanye West, Eminem, Melody Gardot, The Killers, U2, Madonna, Robbie Williams och många fler.

 

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda den internationella avdelningen
  • Ansvara för att marknadsplaner och aktivitetsplaner följs
  • Prioritera aktiviteter och kampanjer för att nå uppsatta mål
  • Ansvara för budget och kostnadsuppföljning.
  • Ansvara för koordinering och planering av marknadsaktiviteter
  • Följa upp och rapportera mot uppsatta mål

 

Som Head of International rapporterar du till marknadsdirektören på Universal Music.

Tillträde ser vi sker så fort som möjligt och helst senast 1 december.

Sista ansökningsdatum är 22 oktober.

För mer information:

Mia Forsgren, Marknadsdirektör, mia.forsgren@umusic.com

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.