16 juni 2024

Annele-stipendiet 2024 till Isabella Soroori (OG Bella)

Artisten, DJ:n och klubbarrangören Isabella Soroori (OG Bella) har tilldelats årets Annele-stipendium i minne av Annele Hencz Mortimer-Hawkins, bortgången 2021.

Annele-stipendiet höll tisdagen den 11 juni en ceremoni för att hylla 2024 års stipendiat Isabella Soroori (OG Bella). I ett pressmeddelande sägs: Annele-stipendiet syftar till att stötta kvinnliga kreatörer och är instiftat till minne av Annele Hencz Mortimer-Hawkins, som var verksam i musikbranschen åren 1997-2021. Hon var en engagerad medarbetare hos Universal Music och var tongivande i många artistlanseringar ända fram tills hon gick bort i cancer för drygt tre år sen.

I Anneles anda har Universal Music, hennes senaste arbetsplats, instiftat ett stipendium på 50.000 SEK. Stipendiet vänder sig till kvinnor mellan 18-35 år, som är verksamma i musikbranschen inom områdena låtskrivare, producent, musiker eller sångare/vokalist, med syfte att förstärka möjligheterna i den kreativa processen. Önskan med stipendiet är att Anneles outtröttliga passion i att lyfta fram varandras insatser får leva vidare.

Juryns motivering lyder:

OG Bellas spännande mix av klubbiga och dynamiska beats tillsammans med hennes råa texter och känslomässiga sätt att väva ihop och framföra dem, får en att både vilja dansa och spetsa öronen. Tveksamt om OG Bella skulle beskriva sina låtar som popmusik, men om vi tänker popmusik som något som tonsätter vår samtid (och för all del framtid) så är det där det landar. Allt känns äkta och starkt, hennes visuella värld med omslag, titlar i versaler och musiksamarbeten. OG Bella är en klubb-poet som berör. Vi är nyfikna på vad som kommer härnäst!

OG Bella på Spotify: https://open.spotify.com/album/6rTpIQjX1HZHQtlYQCZ3Y0?si=Q124doPYQ4uCe6LdBlAWrQ

OG Bella på YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKT5imKCReva5ysd3sknkFw

2023 års Annele-stipendium gick till Linnea Nordin (Sky Li).

För mer info: www.annelestipendiet.se

Bilden från vänster: Moa Lignell, Magnus Broni, Ulrica Örn, Isabella Soroori (OG Bella), Mirjam Törnstrand, Eric Gadd, Frida Boström. Jurymedlemmen Sofia Lilja kunde tyvärr ej närvara.

Lars Nylin