4 juni 2024

Danny Saucedo och Amy Deasismont ger ut låt för ”Min stora dag”

Alla barn kan inte delta i stundande sommaravslutningar eller sommarlovsaktiviteter. Därför släpper ”Min stora dag” med hjälp av sina ambassadörer Danny Saucedo och Amy Deasismont en låt där intäkterna går till organisationens arbete för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Låten som heter 201, är en ny version av den klassiska skolavslutningsåten En vänlig grönskas rika dräkt. Medan texten är densamma, är melodin nyskriven av Danny.

– Många förknippar de kända textraderna från musikstycket med några av barndomens starkaste och solvarmaste ögonblick. Det gör att insikterna blir extra starka kring vad det betyder när man som barn inte får vara med om de stunderna, säger Danny i ett pressmeddelande.

Min Stora Dag skapar glädjefyllda dagar för barn vars tillvaro begränsas av sjukdomar och diagnoser. Organisationen samarbetar med vårdgivare och barnsjukhus över hela Sverige och lägger extra vikt vid insatser kring alla skollov då man vet att vardagen för barnen i målgruppen är extra tung. Inför sommaren är behovet och ansökningstrycket som allra högst och tiden runt skolavslutningen är ofta svår.

– Både jag och Danny har varit ambassadörer länge tillsammans för Min Stora Dag och sett vilken otrolig skillnad glädje gör för ett barn som kämpar, säger Amy Deasismont.

– Jag gjorde min första Stora Dag när jag själv var bara 13 år och har varit ambassadör sen jag var 17 år. Det känns väldigt viktigt att få göra den här sången och bidra på de sätt jag kan,

Amy Deasismont har på senare år gjort sig mer känd som skådespelare och manusförfattare än artist. För serien Thunder in my heart vann hon tv-priset Kristallen för sin skådespelarinsats.

– Jag har inte släppt musik på många år nu, men att göra detta för Min Stora Dag känns som en självklarhet, säger Amy.

Se videon till låten här.

Christel Valsinger