3 juni 2024

SOM presenterar sommarens releaser

Svenska Oberoende Musikproducenter (SOM) har sammanställt en lista över sina medlemsbolags musikutgivningar under sommaren. Bland kommande singlar och album finns allt från chillwave till postpunk.

SOM samlar över 340 av Sveriges indiebolag och arrangerar varje år Manifestgalan, som hyllar det oberoende musiklivet i Sverige.

Nu har SOM samlat medlemsbolagens utgivningar under sommaren i en lista som innehåller ”allt från amerikansk Chillwave, den avigaste postpunken, spännande releaser från några av våra största soloartister, psykedelisk rock, skira Karin Boye-tonsättningar, svängig världsmusik, Hammondexperiment i Dolby Atmos och  egensinninga electroakustiska tonsättningar till fina återkomster från några av våra mest älskade vissångare.”

– Sommarens releaser visar att de svenska independentbolagen fortsätter att hålla musikutgivningen intressant och bred. Här finns både lysande debutanter och efterlängtade återkomster. Gör sommaren 2024 till en tid för nya musikaliska upptäckter! uppmanar Mats Hammerman på SOM.

Listan finns här.

Christel Valsinger