3 juni 2024

Make Music Matter! på Järvaveckan

För tredje året i rad medverkade initiativet Make Music Matter! på Järvaveckan i Stockholm i slutet av förra veckan. Under fyra dagar kunde unga besökare ta del av workshops, föreläsningar, uppträdanden och feedback sessions.

I ett utställningstält på Spånga IP visades musikinstrument, inspelning och musikproduktion och besökare kunde prova på att DJ:a och lyssna till föreläsningar om bl a musikrättigheter, vad en A&R är, hur ett skivbolag fungerar, hur man blir en verksam låtskrivare och hur man lyckas med sina sociala medier.

Varje dag avslutades med en ”Open Stage” där unga talanger uppträdde för publik med efterföljande professionell feedback backstage. På plats från musikbranschen fanns bl a Alan Max, Adee, Ida Gratte, Joakim Bonde, Agnes Hustler, Avicii Experience, House of Music, Stim, Silent Disco, Pioneer DJ, Soundtrap och Teenage Engineering.

Järvaveckan finns till för att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare och Make Music Matter! deltar för att väcka ungas intresse för musikskapande och ett yrkesliv inom musik.

Make Music Matter! är en verksamhet och ett nätverk med cirka 1500 medlemmar och drivs av Linnéuniversitetet tillsammans med Tim Bergling Foundation och Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande. Andra partners är bl a Stim, Abba The Museum,  Soundtrap och SKR.

Christel Valsinger 

Foto: Make Music Matter!