22 april 2024

SVT sänder hyllningskonsert till Pugh Rogefeldt

Under en galakväll på Cirkus i oktober 2023 ställde sig en rad svenska stjärnor på scen för att hylla Pugh Rogefeldt, som gick bort den 1 maj samma år. Nu sänder SVT en dokumentation om konsertkvällen, producerad av Mats Jankell.

Hyllningskonserten De va dä dä (namnet anspelar på skivtitlar av Pugh Rogefeldt) sålde slut på 12 minuter och de medverkande bestod av såväl artister som var med när Pugh Rogefeldt debuterade 1969, som namn från dagens svenska musikscen.

TV-dokumentären fokuserar på konserten, med Fredrik Lindström som konferencier, men innehåller också filmade gästspel av några fans bland artister som inte hade möjlighet att vara med på Cirkus – som Thåström och Björn Skifs – och bakom-kulisserna-material. Det blir även ett antal klipp ur det digra Pugh-arkivet genom åren.

Medverkande är Amason, Eva Dahlgren, First Aid Kit, Hurula, John Holm, Jojje Wadenius, Markus Krunegård, Mats Ronander, Mikael Rickfors & Göran Lagerberg i Grymlings, Per Gessle med Linnea Olsson, Slowgold, Victor Norén och Theo Moreau, Ingemar Rogefeldt och Roger Pettersson från Rainrock, Marie Bergman, Pernilla Andersson, Tomas Ledin och Ulf Dageby.

Bandet består av Ola Gustafsson, Jojje Wadenius, Andreas Dahlbäck, David Nyström och Martin Tronsson.

De va dä dä – en hyllningskonsert till Pugh Rogefeldt sänds i SVT 1, den 1 maj kl 21.30.

Christel Valsinger

Foto: Anders Roos