16 april 2024

Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl leder Grammis 2024

Idag offentliggörs att årets värdpar för Grammis är komikern och programledaren Jesper Rönndahl och regissören och skådespelaren Marie Agerhäll. Grammis äger rum den 8 maj på Annexet i Stockholm och direktsänds på YouTube.

Det äkta paret Rönndahl och Agerhäll har tillsammans gjort sig kända för den breda publiken genom  den kritikerrosade humorserien Dips som de skapat och spelar huvudrollerna i. De är också bekanta genom sin medverkan i Melodifestivalen, Svenska nyheter, Sommar i P1 och På spåret.

– Melodifestivalen i all ära, men den här galan ska bli rolig att leda för här handlar det om musik från den “riktiga” världen, får man säga så? Alltså, det är ju precis alla låtar och artister från 2023 som är med och tävlar, säger Jesper Rönndahl.

– Jag älskar musik på ett vansinnigt sätt. I ett parallellt liv hade jag blivit trummis. Nu är jag inte alls det men att vara den som håller taktpinnen på Grammisgalan måste ju vara näst bäst, eller? säger Marie Agerhäll.

Jesper Rönndahl har gjort sig känd som programledare för SVT:s satirserie Svenska nyheter och som programledare för Melodifestivalen 2023. Han har även blivit utsedd till Årets komiker och har turnerat över hela Sverige med flera egna shower.

Marie Agerhäll är manusförfattare, regissör och skådespelare, och slog igenom med den prisbelönta humorserien Dips på SVT 2018, som vann Stora humorpriset två gånger. Hon har tagit hem segern i På spåret två år i rad, (2022 och 2023), lett Sommar i P1 2022 samt spelat en roll i Netflix-filmen Konferensen 2023.

Grammis 2024 direktsänds den 8 maj kl 20 för första gången direkt här på YouTube.

Christel Valsinger

Foto: Rebecka Rynefelt