2 april 2024

Så skämtade musikbranschen

1 april bjöd på några spännande nyheter med musikbranschkoppling. Här är några av skämten, som kanske inte lurade så många, men lockade till en del fniss.

Storsjöyran bjöd på ett uppdaterat och rikt festivalprogram i en hostning på Facebook. Yranveckan detta år skulle innehålla aktiviteter som ”gyttjebrottning i messmör”, ”SM i sten, sax, påse” och ”Brunflo runt med Junior Brielle”, enligt arrangörerna.

Stim gick ut med ett pressmeddelande om att de under tre veckors tid kommer att byta ut svensk musik mot finsk i offentliga lokaler. Beslutet uppgavs röra kollektivtrafiken, offentliga idrottshallar, skolor, vårdcentraler, seniorhem samt vid borgerliga vigslar.
– Finland hamnade nyligen etta för sjunde året i rad, och vi misstänker att det är den finska musiken som helt enkelt gör folk gladare. Det här är ett omfattande nationellt test som Stim genomför, och faller det väl ut kan det bli permanent, sa Vienas Balandis, chef för Stims internationella avdelning, i pressmeddelandet.

Socialdemokraterna gav sig in i musikbranschen med en ny ”vallåt”, inspelad av dansbandet Baudinz, med partisekreterare Tobias Baudin som sångare. Låten Ge mig din röst uppgavs vara skriven av den världskända ”April Uno”.

Omtalad internationellt blev Eminem, som prankade fansen med att avisera ett nytt efterfrågat album i en video på Instagram. Videon var tydligt oseriös i grafiken och lurade inte så många, men ett och annat besviket fan kommenterade med ”cruel joke”.

Christel Valsinger