16 februari 2024

En kväll om AI och musik

Museum of Artificial Intelligence i Stockholm bjuder in till en helkväll om AI och musik den 21 februari. En panel med branschbekanta namn kommer att diskutera AI och AI-genererad musik presenteras.

The Museum of Artificial Intelligence öppnade i Skrapan i Stockholm i november förra året, men flyttade vid månadsskiftet till Sergelgatan 20. Museets syfte är att informera om artificiell intelligens och dess konsekvenser för samhället. Initiativtagare är Håkan Lidbo och Greg Fitzpatrick.

Onsdagens kväll om AI och musik inleds med ett panelsamtal mellan Marit Woody-Lambin (Musikförläggarna), Örjan Strandberg (SKAP), Martin Jonsson Tibblin (Stim, FST, Ernst Nathorst-Böös  (Reason Studios), Carl Thomé (Epidemic Sound) och Avid Fayaz (KTH AI Society). Moderator är Anna-Kaisa Kaila (KTH).

Efter paneldiskussionen kommer musik skapad i The AI Music Generation Challenge 2023 – arrangerat av programvaruutvecklaren GitHub – att presenteras, där uppgiften varit att skapa en ny musikalisk tradition.

Eventet är gratis men biljett måste bokas här.

Dörrarna öppnas 18.30 och diskussionen startar kl 19.

Christel Valsinger