13 februari 2024

”Tack för musiken” åter i SVT

Niklas Strömstedt återvänder med en ny säsong av ”Tack för musiken” i SVT med start i mitten av april. Bland årets gäster finns Miss Li, Per Gessle, Molly Sandén och Jireel.

I ”Tack för musiken” möter låtskrivaren, sångaren och programledaren Niklas Strömstedt kända svenska artister för att spela och prata musik. Programmet gästas också av personer med anknytning till artistens liv och karriär.  Allt ackompanjeras av ett husband under ledning av Ola Gustafsson.

Programserien “Tack för musiken” startade 2011 och sändes under fyra säsonger i SVT.

– Det är nästan tio år sedan sist så det känns fantastiskt inspirerande och väldigt roligt att få göra det här igen. Dessutom tycker jag att den här typen av program saknas i rutan, säger Niklas Strömstedt.

– Jag ser mycket fram emot att få möta dessa artistkollegor och är nyfiken på hur de tänker kring sitt artisteri, sitt skapande och sin karriär. Hur och var började alltsammans och vad de har tagit med sig genom åren? Det här är ett program som verkligen fokuserar på musiken, säger han.

Programmet spelas in med publik på Intiman i Stockholm under våren och sänds på  SVT Play och i SVT1. Biljetter till inspelningarna släpps på Intimans hemsida.

Sändningsschema:
13 april – Miss Li
20 april – Per Gessle
27 april – Miriam Bryant
4 maj – Danny Saucedo
12 juli – Björn Dixgåd
19 juli – Bo Sundström
26 juli – Jireel
2 augusti – Molly Sandén

Christel Valsinger
Foto: SVT