6 februari 2024

MMF Awards ska hylla den svenska musikbranschens stjärnor

Nu ska musikbranschens medarbetare hyllas med en egen gala. MMF Awards kommer att utse vinnare i tio kategorier, såsom Årets A&R, Årets förlag, Årets label och Årets manager. Den 3 maj avslöjas pristagarna under en frukostgala på Berns i Stockholm.

MMF – som står för Music Managers Forum –  vill med galan hylla personerna i musikbranchen som ”dagligen arbetar och sliter bakom artisterna, låtskrivarna, konserterna och streamsen.”

– Vi i MMF är enormt stolta att kunna presentera Sveriges första prisutdelning för managers, skivbolag, förlag, bokningsbolag – alla vi som jobbar bakom artisterna och låtskrivarna. Att MMF arrangerar denna frukostgala känns naturligt då managers roll har vuxit så signifikativt i omfång och betydelse det senaste årtiondet säger Per Kviman, ordförande MMF Sweden

– Sverige är ett av få länder som inte har en gala för musikbranschen, annat än för artister och låtskrivare. De stora marknaderna USA, England, Tyskland har flertalet award-shows men även mindre marknader i vårt närområde, så som Finland och Estland, har rena branschgalor. Nu är det dags för Sverige att få en, säger Anders Johansson, i MMF:s styrelse.

Priser kommer att delas ut i tio kategorier: Årets Label, Årets A&R (records), Årets Manager (utses av Ifpi, oberoende av MMF), Årets Förlag, Årets Förläggare, Årets Bokningsbolag, Årets Bokare/agent, Årets Kampanj (PR/Marketing/Sync/Visual), Årets Gamechanger samt Årets Hederspris.

Under februari kommer nomineringslänkar att börja distribueras, därefter tar arbetet vid för jurygrupperna, som är sammansatta av MMF och externa referensgrupper.

I april offentliggörs de nominerade och den 3 maj koras vinnarna på en lyxig frukostgala på Berns, The Ballroom, kl 9-12..

–Vi vill göra en gala för dagens och framtidens musikbransch. Den ska vara framåtlutad och ta avstamp i hur musikbranschen ser ut just nu. En snapshot över branschen mest lysande stjärnor det senast året, säger Anders Johansson.

Biljetter till galan släpps inom några veckor. Mer info om galan kommer att finnas på www.instagram.com/mmfsweden.

Christel Valsinger

Vill du få de viktigaste nyheterna för svensk musikbransch i din mailbox varje vecka? Prenumerera på Musikindustins nyhetsbrev här.