5 februari 2024

Sony Music Publishing kontrakterar teamet bakom Humlan Djojj

Sony Music Publishing Scandinavia har ingått ett exklusivt förlagsavtal med låtskrivar- och producenttrion bakom de populära vaggvisorna från karaktären Humlan Djojj.

Bakom musiken för Humlan Djojj står Josefine Götestam och Adam Portnoff. Tillsammans har de över 200 miljoner streams med sina visor, som tagit stor plats hemma hos många svenska familjer. Deras album Somna med Humlan Djojj var det mest streamade albumet i Sverige under 2023 och spåret Djurens Vaggvisa har över 80 miljoner streams på Spotify. Tillsammans med Jacob Götestam, som är exekutiv producent för Humlan Djojj, skriver denna trio också låtar för andra.

Atena Banisaid, SMP:
”Jag är otroligt imponerad över hur detta team har tagit Sverige med storm, både stora som små, med deras vackra texter och melodier. Det känns otroligt kul att få ta del av deras värld som på många sätt är annorlunda från en traditionell artist/låtskrivar-karriär, men att också få addera till deras värld på det mer traditionella sättet. Jag är verkligen stolt över att välkomna dom alla tre till Sony Music Publishing-familjen och ser fram emot att ta nästa steg tillsammans!”

Josefine, Jacob & Adam:
”Vi är stolta och glada över att påbörja samarbetet med SMP och med Atena Banisaid i spetsen. Vår förhoppning är att vår älskade humla kommer att flyga ännu högre och inte minst att få utveckla arbetet med vår övriga musik.”

Johnny Tennander, SMP:
”Väldigt spännande att vi nu är en del av projektet Humlan Djojj och Josefine, Adam och Jacobs låtskrivarvärld. Vi tror att vi kan addera en hel del nytt till Humlan, och det ska bli mycket kul att få vara med på den fortsatta resan, på båda håll – det finns många roliga saker runt hörnet. Varmt välkomna till SMP!”

Bilden fr v: Johnny Tennander (SMP), Josefine Götestam, Adam Portnoff, Jacob Götestam och Atena Banisaid (SMP).

Christel Valsinger