5 februari 2024

ABBA:s ESC-vinst firas i SVT

Den 6 april är det 50 år sedan ABBA vann Eurovision Song Contest i Brighton, med Waterloo. Jubileet firas med inbjudna artister, 21-mannaband och stor kör på Cirkus i Stockholm. Firandet sänds live på SVT och i Sveriges Radio.

Musikaliska hyllningar blandas med tillbakablickar, aldrig tidigare visat material och hälsningar från hela världen i hyllningen till ABBA som produceras av SVT.

– ABBA:s vinst i Brighton förändrade hela världens syn på Sverige som musiknation, det blev startskottet för det svenska popundret. Sedan den dagen har vi exporterat otaliga internationella succéer. Inget känns mer självklart än att bjuda in alla tittare till en stor fest på Cirkus, med en hyllning till musiken och allt det fantastiska som varit och som är, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

En fest för ABBA sänds live på SVT Play och SVT1 lördag 6 april kl. 20.00. Biljetter till evenemanget köps på Cirkus hemsida.

Christel Valsinger