29 januari 2024

Konstnärsnämnden delar ut 4 miljoner till musikprojekt

Artisten Gerd är en av de musikskapare som får bidrag när Konsntärsnämnden beviljar bidrag till utvecklingsprojekt inom musik. Totalt delar nämnden ut fyra miljoner kronor i projektbidrag.

Konstnärsnämndens bidrag för utvecklingsprojekt går till professionella musiker, komponister, musikproducenter och dirigenter. Pengarna används bland annat till fonogramprojekt, konsert- och kompositionsprojekt.

Gerd får bidrag till albumet Meet Me In The Blue, som utforskar årstiderna och deras reflektion av inre sinnestillstånd, och lyfter fram viktiga ämnen som psykisk hälsa. Genom samarbeten med konstnärer och branschexperter strävar hon efter att göra en betydande och meningsfull påverkan inom musikindustrin.

Andra som får bidrag är bl a musikern Johannes Geworkian Hellman som beviljas medel för projektet Ett magiskt möte mellan vevlira och kantele, och musikern och komponisten Jesper Norbergs projekt Improvcast som är en intervju‐ och livemusikserie med internationella musiker inom improviserad musik/avantgardejazz.

I denna ansökningsomgång har 243 projektansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på 53 086 173 kronor. Alla projekt som beviljats bidrag finns listade här.

Christel Valsinger