18 januari 2024

Amuse, Rasmus Gozzi och Fröken Snusks samarbete avbryts

Det var distributören Amuse som tog ner de omskrivna låtarna med Rasmus Gozzi och Fröken Snusk från Spotify, efter begäran från streamingplattformen. Nu har Amuse och artisterna också avbrutit sitt samarbete.

Uppgifterna kommer från DN, som haft kontakt med Sofia Green, kommunikationschef på Amuse. I ett mejl till tidningen skriver hon att Amuse arbetar tätt med streamingtjänsterna och att de alltid tar ner berörda releaser på begäran av dem.

”Vi som distributör har sällan insikt i exakt vad som hänt i den här typen av fall. Det är alltid möjligt att sådant här drabbar parter som inte själva har varit medvetna eller delaktiga”, skriver hon också.

Christel Valsinger

Läs mer:
”Fusk ovanligt, men en förtroendefråga för branschen”
”VALSINGER om streamingfusk, incitament och konsekvenser”