8 januari 2024

SVERIGETOPPLISTAN Stark årsstart för Bolaget

Bolaget & Viktor Leksell toppar årets första lista med Låt mig va [ADA/Warner] och Bolaget är listans dominant även i övrigt. Humlan Djojj är ännu en gång tillbaka i topp av albumlistan med Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony].

Bolaget rusar rakt upp i topp från plats 27 när jullåtarna är borta. Trycket kring Falubandet märks även i övrigt i toppskiktet. Astronaut – Spotify Singles [Big Drop Music/Warner] går från 31 till 2 och Bolaget innehar även platserna 4, 5 och 23. Warner Music som bolag når på kuppen sex av tio platser på topp 10.

På plats 3 finns tidigare ettan Prada med Cassö/Raye/D-Block Europe [Ministry of Sound/Sony], upp från 68.

Högsta återkommer blev ABBA med Happy New Year [Polar/Universal] som 9.

Som vanligt efter helgerna dominerar just återkomster på topp 100. Högsta ”vanliga” nykomling är Lucianoz med Simsalabim [Sony/Sony] som nummer 74.

Somna med Humlan Djojj har legat 121 veckor på topp 60.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin