29 december 2023

Samir & Viktor till Universal Music

Samir & Viktor återvänder till Melodifestivalen 2024 med låten ”Hela Världen Väntar” skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, och Niklas Carson Matsson. Nu har duon också skrivit avtal med Universal Music.

Samir & Viktor fick sitt stora genombrott med debutsingeln Success 2014. Låten följdes av hits som Saxofuckingfon, Bada nakna, Shuffle och Odödlig och till dags dato har deras musik streamats över en kvarts miljard gånger.

2018 gjorde de den inofficiella VM-låten Put your hands up för Sverige och samma år släpptes också den gemensamma självbiografiska boken Samir & Viktor. Efter 2020 tog duon ett uppehåll för att sommaren 2023 göra comeback med den senaste singeln Skål.

När Samir & Viktor nu tävlar i Melodifestivalen den 3 februari är det fjärde gången de deltar. Samtidigt blir det officiellt att duon har signat med Universal Music, med Nicke Rune som A&R.
”Känns så otroligt kul att få signa med Universal Music och köra igång igen på riktigt. Låt oss göra 2024 till ett år vi sent kommer glömma”, säger Samir & Viktor i ett pressmeddelande.

Från vänster: Nicke Rune (A&R), Viktor Frisk, Samir Badran, Jennifer Dillane (A&R), Niklas Torsell (Promotion Manager); Emilie Rosenblad (Projektledare)

Christel Valsinger