18 december 2023

Hooja mest önskade i Musikhjälpen

Cirka 75 000 låtönskningar kom in till Musikhjälpen 2023 och mest önskade artist var Hooja. Den låt som önskades allra mest var ”Hey Ho” med Freddy Kalas
.

– Årets mest önskade låt har gått och blivit en riktig jul- och Musikhjälpenfavorit, nämligen norska Freddy Kalas med Hey Ho. Hooja, avslutar ett fantastiskt år med att för andra året bli mest önskade artist i Musikhjälpen. Årets debutant på topplistan är Taylor Swift, utnämnd till ”Person of the Year” i Time Magazine, och här i Sverige når hennes popularitet nya höjder, säger Mari Hesthammer, musikredaktör på Musikhjälpen.

De fem mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2023:


1. Hey Ho – Freddy Kalas
2. Banan Melon Kiwi & Citron – Hooja
3. Ser Du Månen Där Du Är Ikväll? (Tillsammans Igen) – Thomas Stenström
4. Håå Vee – Hv71
5. Fairytale Of New York – The Pogues & Kirsty MacColl

De fem mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2023:
1. Hooja
2. Taylor Swift
3. Lars Winnerbäck
4. Thomas Stenström
5. Håkan Hellström

Totalt drog Musikhjälpen in 59 510 761 kr till insamlingen 2023 med temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Det är den näst högsta summan i Musikhjälpens historia. Programledare i glasburen som i år stod i Växjö, var Linnea Wikblad, Sofia Dalén och Oscar Zia.

Christel Valsinger
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio