6 december 2023

Sam Rihani till MONDO by Defunc

Tidigare Meta-chefen Sam Rihani har rekryterats till MONDO by Defunc, i rollen som Chief Operating Officer.

MONDO by Defunc grundades i Sverige år 2022 och startade som ett samarbete mellan audioveteranerna Defunc, artistmanagementföretaget Monza och livsstilsplattformen Dopest. Visionen var att skapa ett nytt varumärke rotat i street- och populärkultur. Idag skapas ljudprodukter och accessoarer inom segmentet ”premium lifestyle audio” med återförsäljare över hela världen.

Bolaget står inför något man kallar ”en betydande tillväxtresa” framöver, där man har siktet inställt på snabb tillväxt och global uppskalning. Sam Rihani, tidigare Sverige-chef på Meta, börjar officiellt i mitten av december:

– Under min tid tid som Sverigechef gick Meta igenom konstanta förändringar, det är något jag är båda van vid och bekväm med. Därför känns det spännande att hoppa på i en tillväxtfas som sannolikt kommer präglas av en hel del transformation. Att delta aktivt mitt i den starka tillväxtfasen ser jag som särskilt attraktivt, och jag tar med mig allt som krävs för snabb uppskalning. Jag vet att jag kan bidra med storbolagsstruktur och samtidigt dra nytta av de kortare beslutsvägarna som finns i mindre bolag.

Genom moderbolaget Defunc ligger kärnområden som ekonomi, produktdesign och supply chain och ett befintligt distributörsnätverk med några av världens största återförsäljare inom konsumentelektronik. Detta har möjliggjort en snabb etablering och lansering av MONDO by Defunc, och Johan Wahlbäck, medgrundare och VD, kommenterar framtiden:

– Sam är ett alldeles utmärkt val för denna nyckelroll. Vi vet att han med erfarenheten han har med sig från Meta kan bygga och skala en organisation som stödjer tillväxt och bredden i hans erfarenhet kommer passa oss som tillväxtbolag alldeles utmärkt. Vi befinner oss i en situation där efterfrågan på produkterna snart överskrider vår kapacitet och med Sam och ytterligare förstärkningar på väg in kommer vi trimma vårt maskineri för att snabbare möta marknadens efterfrågan.

https://defunc.com/mondo/

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se