4 december 2023

”Svag” passerar 200 miljoner streams

Victor Leksells superhit Svag har passerat 200 miljoner spelningar på Spotify. 

Under sommaren 2020 slog Victor Leksell rekord med Svag, som dominerade de svenska topplistorna. Låten blev den mest streamade någonsin på svenska och var dessutom den första att passera 100 miljoner spelningar på Spotify. Hittills har den sålt 15x platina.

Även utanför Sveriges gränser har Svag gjort succé. I Norge har den legat etta på Spotifys topplista och i Danmark nådde den topp 25. På Grammisgalan 2021 blev Svag Årets låt och Victor Leksell tog även hem Grammisar i kategorierna Årets artist och Årets album.

Nu har Svag alltså också passerat 200 miljonersgränsen på Spotify, som andra svenskspråkiga låt någonsin (först blev Babblarnas vaggvisa, som MI tidigare rapporterat).

Victor Leksells andra album släpps på Sony Music den 19 januari.

Christel Valsinger