21 november 2023

SAMI lanserar ny medlemsapp

Idag lanserar SAMI, Svenska Artisters och Musikers intresseorganisation, sin nya medlemsapp. Appen ger SAMI-anslutna musiker och artister tillgång till viktigt information och funktioner såsom utbildningar och nätverkande.

–  I appen är all viktig information samlad, vilket ger en bättre överblick över både diskografi och ersätttningar. Bland annat lanserar vi den helt nya funktionen Track Breakdown, där artister och musiker kan se var specifika låtar har spelats och hur mycket pengar varje låt har genererat, säger Stefan Lagrell, vd för SAMI.

Mobilappen innehåller en rad funktioner som diskografi, förmåner hos relevanta verksamheter runt om i landet, samt tillgång till ett socialt nätverk som möjliggör för användarna att knyta kontakt med andra artister och musiker. Syftet är att engagera medlemmarna och tillhandahålla ett verktyg för att bygga ett branschnätverk som de har nytta av i sina karriärer.

En annan funktion i appen är utbildningssatsningen Power Up, som tagits fram i samarbete med DMG Education (se separat artikel).

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner i App store och Play store.

Christel Valsinger