20 november 2023

Regeringen delar ut medalj till Carola

Regeringen tilldelar Carola Häggkvist belöningsmedaljen Illis quorum meruere labores, för hennes mångåriga och framgångsrika insatser som artist.

Illis quorum meruere labores betyder ”åt dem vars gärningar gör dem förtjänta av det”. Medaljen instiftades av Gustaf III 1785 och tilldelas personer som gjort framstående insatser för kulturella, vetenskapliga och andra allmännyttiga ändamål.

Medaljen delades ut av kulturminister Parisa Liljestrand i samband med Carola Häggkvists konsert i Filadelfia Convention Center i lördags

– Det är med glädje jag i dag delar ut Illis quorum meruere labores till Carola. Jag tror många, med mig, har egna minnen och erfarenheter av ögonblick ackompanjerade av hennes musik – låtar att sjunga högt till genom livet, sa kulturminister Parisa Liljestrand.

Christel Valsinger
Foto: Magnus Ragnvid