17 november 2023

Liamoo till Emperial

Emperial har skrivit artistavtal med Liamoo, känd från bland annat Idol och Melodifestivalen. I dagarna är han aktuell med nya julsingeln Two Christmas Hearts och julshowen Kings & Queens i Göteborg.

Liamoo slog igenom som 19-åring när han 2016 vann Idol. Sedan dess har han haft flertal framgångar på topplistorn , medverkat i Melodifestivalen tre gånger och passerat 200 miljoner streams på Spotify.

För två veckor sedan släpptes den första singeln i samarbetet med Emperial, Running With Lightning ihop med den polska popstjärnan Kuba, och den har redan nått stora framgångar på Polens radiostationer. Låten skrevs av Liamoo ihop med Anderz Wrethov, Jimmy Jansson och Laurell Barker.
 
– Vi är väldigt stolta över att inleda det här samarbetet. Jag har jobbat med Liamoo som A&R i några år och det är häftigt att se hans utveckling. Utöver artisteriet tycker jag att han har tagit enorma steg som låtskrivare. Vi ser fram emot att vara med på hans fortsatta resa och det är mycket bra musik på gång närmsta månaderna, säger Robert Skowronski, A&R/Head Of Label Emperial, i ett pressmeddelande.

Idag släpper Liamoo nya julsingeln Two Christmas Hearts och den 23 november är det premiär för julshowen Kings & Queens på Trädgårn’n i Göteborg där han medverkar fram till jul.

Bilden från vänster: My Söderholm (Emperial), Liamoo, Robert Skowronski (Emperial).

Christel Valsinger

Foto: Anna-Lena Ahlström