30 oktober 2023

Nina Persson och Niclas Frisk gör ledmotivet till serien om Börje Salming

Niclas Frisk gör soundtracket till tv-serien ”Börje – The Journey of a legend”, som har premiär den 19 november. Ledmotivet ”Tell me what you sell me”, är ett samarbete med Nina Persson.

Cardigans-sångerskan och låtskrivaren Nina Persson och Niclas Frisk (Atomic Swing) samarbetade i flerfaldigt Grammisbelönade bandet A Camp som gjorde två album på 00-talet.

Nu möts de kreativt igen i ledmotivet till tv-serien om Börje Salming, regisserad av Amir Chamdin, med premiär på Viaplay den 19 november.

– Det var ett lite overkligt samtal när regissören Amir Chamdin ringde och berättade om en serie som handlade om resan från Kiruna till Toronto, i den mest spännande eran av hockey, mode och musik med den tyngsta av svenskar, då ännu levande Börje Salming. Nina Persson var det självklara valet att sjunga ledtemat Tell me what you sell me, säger Niclas Frisk i ett pressmeddelande.

Niclas Frisk har skrivit och producerat hela det 70-talsdoftande soundtracket, som släpps av Bolero Recordings den 17 november. Tell me what you sell me är ute den 10 november.

Christel Valsinger