25 oktober 2023

Peermusic förvärvar Arctic Rights Management

Världens största globala oberoende musikförlag, Peermusic, har förvärvat Arctic Rights Management (ARM), det största indiemusikförlaget i Norge. Förlagets svenska Managing Director Kerstin Mangert (bilden) blir i och med förvärvet Managing Director för Peermusic Arctic Rights Norway.

Peermusic är idag världens största globala oberoende musikförlag och företag för närstående rättigheter med 39 kontor i 32 länder och över 200 anställda över hela världen.

Förvärvet av ARM omfattar mer än 5 000 inspelningar och verk. Bland dem finns Dua Lipas Don’t Start Now och New Rules (via Caroline Ailin), Alan Walkers Sing Me To Sleep (via Magnus Bertelsen) och 365 med Zedd och Katy Perry (också via Caroline Ailin).

I och med köpet ansluter sig Arctic Rights Managements grundare Kai Robøle samt förlagets Managing Director Kerstin Mangert till Peermusic-teamet som Creative Director, Peermusic Arctic Rights Norway respektive Managing Director, Peermusic Arctic Rights Norway. Kai Robøle har tidigare även grundat och varit VD Waterfall Music. Kerstin Mangert har lång erfarenhet av svensk och internationell rättighetsförvaltning, bland annat som ordförande i Musikförläggarna och andre vice ordförande i styrelsen för Stim.

Mary Megan Peer, CEO Peermusic, kommenterar:

– Förvärvet av Arctic Rights Management är en unik möjlighet att öka vår marknadsnärvaro i Norge, addera det 32:a landet till vår verksamhets globala närvaro, och att öka värdet i en tid då musikmarknaden i Norge blomstrar, med stöd av digital försäljning, tidig användning av betalda musikstreamingtjänster, och livemusikfestivaler. Kai och Kerstin har byggt upp en imponerande samling lokala och internationella hits skrivna av deras låtskrivare och vi ser fram emot att bygga vidare på denna framgång. Vi är mycket glada att Peermusic får ta del av den imponerande lokala kunskapen och erfarenheten hos Kai och Kerstin och teamet på Arctic Rights Management.

Nigel Elderton, Managing Director (UK) och European President, Peermusic tillägger:

– Den kompetenta ledningen bakom Arctic Rights Management bidrar med både lokal expertis och internationell påverkan. Vi är glada över att välkomna Kai och Kerstin och deras team till Peermusic och jag ser fram emot att arbeta nära dem för att utöka Arctic Rights i hela regionen. Jag är också mycket glad över att vår svenske VD Magnus Larkeryd och vår lokala personal på vårt Stockholmskontor, kommer att hjälpa till med att integrera våra företag inför Arctic Rights representation av Peermusic-repertoar i hela Norge, Finland och Danmark.

Kerstin Mangert säger:

– Peermusic är ett första rangens musikförlag som driver verksamheten med hög integritet. Vi är mycket glada över att nu få dela Peermusics globala kreativa plattform och erbjuda deras högklassiga tjänster till våra låtskrivare.

Ralph Peer, II, styrelseordförande för Peermusic:

– Förvärvet av Arctic Rights Management fortsätter vår tradition av investeringar i internationell repertoar och begåvade lokala chefer samtidigt som vi tillhandahåller representation på plats för alla våra gobala musikpartners, nu i 32 länder.

Christel Valsinger