17 oktober 2023

Universal lanserar ny tjänst för produktionsmusik

Universal Production Music har lanserat den nya tjänsten Universal Music for Creators, där videoskapare och innehållskreatörer för en billig månadspeng kan använda sig av mer än 50 000 spår och 200 000 olika ljud i sina produktioner.

Universal Production Music är en gren av Universal-koncernen som fokuserar på produktionsmusik som används av producenter inom film och tv, för reklam, broadcast och andra områden. Nu tar man även steget ut till innehållskreatörer på sociala medier och plattformar som TikTok och YouTube.

Den nya tjänsten Universal Music for Creators tillhandahåller mer än 50 000 enskilda spår och 200 000 olika ljudeffekter, som kreatörer får tillgång till genom en månatlig prenumeration. Modellen känns igen från andra leverantörer av produktionsmusik, som t ex Cora Music från Stim och Epidemic Sound.

Universal Music for Creators innehåller också möjligheten för kreatörer att ladda ned stems, vilket öppnar upp för kreatörer att ta delar av låtarna och bygga vidare på för att musiken ska passa deras videos.

Den mindre varianten kostar 5,99 dollar i månaden, och inkluderar obegränsat med downloads, möjligheten att använda musiken på en kanal per plattform, nedladdning av stems etc.

Den större varianten, Creator Pro, kostar 12,99 dollar i månaden, och lägger förutom det tidigare nämnda till kommersiell klarering för mindre företag och möjligheten att använda musiken i fem kanaler på de olika plattformarna.

Jane Carter, President på Universal Production Music, kommenterar lanseringen:

– Vi är stolta över att vara det första stora bolaget som erbjuder innehållsskapare en prenumerationstjänst för produktionsmusik, och utökar därmed tillgängligheten för vår musikkatalog. Med ett varumärkesarv som bygger på förtroende, kvalitet och prestige, tillhandahåller Universal Music for Creators prisvärd, problemfri musik och ljudeffekter för de mest fantasifulla kreatörerna. Vi är glada över att kunna erbjuda ännu en innovativ möjlighet som ett stöd för våra talangfulla låtskrivare och kompositörer.

Förutom att tillhandahålla en stor katalog som innebär att kreatörer kan använda musiken utan att riskera ”copyright claims” innehåller Universal Music for Creators tips och tricks för hur man på bästa sätt kan jobba med musiken, samt nischade spellistor som ska gör det enklare för användare att hitta rätt musik.

www.universalmusicforcreators.com

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se