17 oktober 2023

4 Snabba: William Baldwin, ny A&R Director Asylum/Warner Music Sweden

Veckans listetta C.Gambino har kontrakterats till Asylum/Warner av etikettens nya A&R Director William Baldwin. MI gjorde en 4 Snabba. 

Vad innebär den nya positionen?

– Som A&R Director innebär min roll i realiteten att jag blir huvudansvarig A&R för labeln Asylum med stort fokus på arbetet framåt. Jag ser fram emot att fortsätta göra skillnad och skapa nya möjligheter för våra artister inte bara hemmaplan, utan också på nordisk nivå samt förstärka den internationella bryggan för artister med exportfokus. Förutom artisterna jag representerar på Asylum, kommer jag fortsätta arbeta med Theoz och Jubël – vilket jag är väldigt glad över. Det passar bra för mig som har en bred musiksmak.

Vem är du själv?

– Efter examen inom Music Business började jag på Warner Music 2021. Via ett internship hos Bello (Kabiru Bello, VP A&R/Head of Asylum Nordics – MI:s anmärkning) blev jag jr A&R på Asylum. Under min första tid skuggade jag artistprojekt som Jireel, Ricky Rich, Casper The Ghost med flera tills jag själv började signa och bygga en roster. Sedan tonåren har jag haft en tydlig vision om att jobba nära skapandet av musik och med artister. Efter att under flera år producerat musik samt jobbat som DJ i Stockholmsområdet hade jag byggt upp ett brett nätverk av managers, artister och annat branschfolk och dessa kontakter kom väl till nytta nu. Idag ser jag över artisterna C.Gambino, Jubël, Robin Kadir, Theoz och A36.

Vad säger du om din kontraktering listettan C.Gambino?

– C.Gambino är en otrolig artist som byggt en stark plattform sedan sin debut. Jag har följt hans resa sedan dag ett och det är fantastisk roligt att få möjligheten att jobba med honom. Nummer ett i Sverige och chartar över hela Norden med sin senaste låt Automatic. Väldigt kul!

Hur ser du på Asylum nu och i framtiden?

– Jag är tacksam att få fortsätta resan på Asylum och nu i en ännu bredare roll. Jag började min bana här och har varit med på resan i snart tre år. Asylum är inte bara ett hem för ”hiphop”, vi har en vision om att vara en plattform för många genrer och stilar med artister som vågar utmana normer. Med hela teamet ska vi fortsätta växa tillsammans med fansen och ständigt ligga i framkant för våra artister och kulturen.

Lars Nylin