2 oktober 2023

Jörgen Elofsson förlänger med Universal Music Publishing

Jörgen Elofsson och Universal Music Publishing började sitt samarbete på 90-talet via BMG Publishing. Nu har avtalet förlängts.

Jörgen Elofsson ligger bakom åtta Englandsettor, har toppat Billboardlistan och innehar flertalet Grammy-nomineringar och Ivor Novello Awards.

Bland hans mest kända låtar finns Kelly Clarksons Billboard Hot 100-etta Stronger (What Doesn’t Kill You) och Britney Spears’ Sometimes och (You Drive Me) Crazy. Jörgen Elofsson har även skrivit stora hits till världsartister som Céline Dion, Westlife, Il Divo och många fler. En viktig låt i hans karriär är också When You Tell The World You’re Mine som han skrev till det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Låten gavs ut som en duett med Agnes och Björn Skifs.

Just nu är Jörgen Elofsson aktuell med nya singeln Where Do We Go From Here? med Agnetha Fältskog och hennes nya album A+, som släpps den 13 oktober, samt Climate Aid-singeln All Kinds of People med bl.a. AJ McLean från Backstreet Boys.

– Första gången jag blev en del av UMPG:s roster, skedde i samband med att Universal förvärvade BMG Publishing. Den här gången har vi gemensamt valt att gå vidare tillsammans. Mycket händer inom musiken just nu, många utmaningar. Ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma framåt, säger Jörgen Elofsson i ett pressmeddelande.

– Vi är glada och stolta över att fått förnyat förtroende som Jörgens förläggare och kreativa partner. Jörgen är en fantastisk låtskrivare som tack vare sin begåvning åstadkommit unikt mycket och skaffat sig erfarenhet få förunnat. Att få samarbeta med en person som med oförtröttlig energi ständigt är på väg framåt och nyfiket vill ta reda på vad som väntar runt nästa hörn är inspirerande för oss alla på Universal Music Publishing, säger Jonas Wikström, Managing Director UMPG Scandinavia.

På bilden: Jörgen Elofsson tillsammans med personal på Universal Music Publishing.

Christel Valsinger