26 september 2023

De kan vinna musikvideopriset på Roygalan

Musikvideor skapade till Familjen, Röyksopp och Olivia Dean är nominerade till Roygalan, som premierar kreativitet och nyskapande inom svensk reklamfilmsproduktion. 

I kategorin Årets musikvideo nomineras produktionsbolagen som skapat det rörliga materialet. I år har produktionsbolaget Bacon nominerats  för musikvideon till I hate My Shelf för Röyksopp, Bruto Studios för Vägrar gå hem till Familjen och New Land för Danger med Olivia Dean.

Årets Roygala, som firar 20 år, äger rum den 19 oktober på Södra Teatern i Stockholm. Priser kommer att delas ut i 13 kategorier, dock i år inte i kategorin Bästa musik i reklamfilm, som initierades av Musikförläggarna och Ifpi 2015. Musikförläggarna, som själva har en jubilerande gala i år, har behövt göra omprioriteringar.

Roygalan arrangeras av Film&TV-Producenterna.

Christel Valsinger