25 september 2023

Sverigetopplistan: Tre topp 10 för Bolaget, Darin ny etta

Bolaget når en tredje etta på drygt ett år när Farväl [Big Drop Muisc/Warner] går från 68 titt toppen. Darin är ny etta på albumlistan med En annan jag [Universal/Universal].

Efter några veckor med viss stiltje på listan händer det denna vecka massor inklusive att Bolaget därmed har tre spår på topp 10. Senaste listans nya etta Hov1 och Håkan Hellström i Saudade [EMI/Universal] faller till plats 6. Tidigare ettan Cassö, Raye, D-Block Europe med Prada [Ministry of Sound/Sony] är däremot kvar på plats 2.

Under detta händer en hel del. Zara Larsson går in som nyhet på plats 3 med On My Love [Sommer House/Sony], ett nytt samarbete med David Guetta. Deras förra samarbete, 2016 års This One’s For You, nådde just den placeringen som bäst.

Hooja får en stark start med Försöker le [Roxy/Playground] som nummer 7. Det innebär topp 10-placering nummer 8 för duon från Malmfälten. Som bäst har Hooja legat numnmer 3, med Diskoteka och Mer & mer.

Även plats 8 är en nyhet. Kanadensiskan Tate McRae går in där med Greedy [RCA/Sony]. En plats lägre än McRae nådde som bäst år 2020 med You Broke Me First. Greedy är den här veckan etta i Norge så signalen är att detta kan bli mer även här.

En intressant klättring gör Sydafrikafödda Englandsbaserade Kenya Grace, som går från 53 till 11 med Strangers [Major/Warner].

Att notera från albumlistorna är att Darin även toppar listan för fysisk försäljning. Tvåa där är veckans vinyletta, en rerelease av Kites Kite At The Royal Opera [Astronaut].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin