4 september 2023

Produktionsmusik och jämställdhet i fokus

Universal Production Musics initiativ 100% Her arrangerar på tisdag panelsamtal och mingel på Berns i Stockholm. Evenemanget genomförs tillsammans med den svenska avdelningen av Shesaidso, ett nätverk för kvinnor, ickebinära och könsminoriteter inom musikbranschen

100% Her syftar till att lyfta fram och utjämna ojämlikhet mellan könen i musikbranschen och erbjuder en plattform för kvinnliga och icke-binära musikproducenter, låtskrivare och artister som vill utveckla en karriär inom produktionsmusik, dvs musik för exempelvis film, reklam och tv.

Tisdagens evenemang bjuder på föredrag och panelsamtal med branschledare, musikskapare, music supervisors och kuratorer som kommer att prata om utmaningarna och möjligheterna i branschen. Medarbetare på Universal Production Music delar med sig av sina personliga erfarenheter och ger sina bästa tips när det gäller att skriva musik för filmer.

Dagens avslutas med mingel och nätverkande.

Evenemanget välkomnar alla som stödjer en mer inkluderande musikindustri, oavsett kön eller bakgrund. Just nu är det väntelista, men anmälan kan fortfarande ske här.

Christel Valsinger