1 september 2023

Mest spelat på TikTok i sommar

TikTok har delat med sig av vilka låtar som spelats mest under sommaren i Sverige. Papi Santana & BELL med POLLEN ligger i topp, och tvåa är ABBA med Voulez-Vous.

TikToks statistik över vilka låtar som spelats mest i sommar visar att hiphop dominerar, men också att äldre hits återupplivas.

Sommarens mest spelade låt i Sverige är Papi Santana & BELL:s POLLEN, med 39 000 videos som använt låten och närmare 77 miljoner visningar. Mängder av läppsynkningar har gjorts, här ett par exempel:

@oliverkastell
@marcusandmartinus

Farhad Zand, Head of Music Partnerships Norden på TikTok, säger:

– Det är fantastiskt att se att BELL fortsätter att toppa listorna på TikTok och att plattformen har blivit en plats där musiken tar en allt större roll. Sommarens musikfest på TikTok visar att svenska användare delar sin musikpassion med världen på ett unikt sätt och det är kul att se att både gamla och nya låtar får ta plats.

Den nästa mest spelade låten i Sverige är ABBA med Voulez-Vous, med 26 600 videos och 37 miljoner visningar. Den främsta TikTok-trenden kring ABBAs hit från 1979 är ”glow up transition”, som t ex i de här videorna:

@singo_dingo
@enefjorreorre

Den tredje mest använda och sedda låten är 17 med ADAAM, 10 400 videos och ca 23 miljoner visningar. Även här handlar det mest om att göra lipsyncs, två exempel här:

@dashagaripova
@bille.135

Förutom de tre topplåtarna har även Hov1 och Grät haft 5 600 videos med 13 miljoner visningar, och Papi Santana & Kid Canadys 2043 med 2 400 videos som visats 26 miljoner gånger.

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se