25 augusti 2023

Sverigetopplistan: första ettan för VC Barre

VC Barre får sin första singeletta med sin version av Albin Johnséns Soldat [EMI/Universal]. Humlan Djojj återtar albumlistan med Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony].

VC Barre har tidigare nått en tredjeplats med Vvvalsta och en andraplats ihop med Adaam i Topp. Nu blir det i produktion av Pablo Paz & takenoelz en första etta.

Den andra stora nyheten på singellistan är att Cassö, Raye, D-Block Europe rusar från 41 till 4 med Prada [Ministry of Sound/Sony]. Cassö är en ung DJ från Wales som samplat Ferrari Horses med Raye och D-Block Europe och skapat en trancehit över Europa, den har tidigare varit etta på SoundCloud och närmar sig 100 00 klipp på TikTok.

Tidigare ettan Bolaget tappar en position till 2 med Ikväll igen [Big Drop/Warner] medan förra veckans nya tvåa Hov1 faller till 6 med Vibe Check [EMI/Universal]. Rasmus Gozzi med Danjal och Fröken Snusk i Raggarbilar [Gozzi] är kvar som 3.

Dave & Central Cee faller till 5 med Sprinter [Neighbourhood/Universal] och Billie Eilish tappar till 8 med What Was I Made For? [Interscope/Universal].

På albumlistorna firar Ronny & Ragge 30-årsjubileum för albumet Let’s Pök [Alpha/Sony] med att som återutgivning toppa vinyllistan och fysiska listan kompletterat med plats 7 på stora listan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin